08jun

Comments closed
08JUN
by Nathalie Verpaalen Comments closed

8 juni 2017:

 

Wapenbezit en art. 5 WvW:

 

De 37-jarige Charles W. stond vandaag voor de meervoudige strafkamer in de rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Breda, in verband met een aan hem verweten vluchtpoging waarbij hij groot gevaar voor het verkeer veroorzaakte, alsmede het voorhanden hebben van een vuurwapen te Breda.

 

Cliënt betwist de vluchtpoging ten zeerste, en stelde dat hij alleen maar naar het huis van zijn moeder wilde rijden, zodat hij daar in alle rust met de politie wilde praten. Voor wat betreft het wapen stelde cliënt dat hij dit wapen alleen maar bewaarde voor een vriend, buiten handbereik, achter in de auto.

 

Mevrouw mr. Hopmans betoogde dat, zelfs al zou de rechtbank tot een bewezenverklaring van beide feiten komen, cliënt in vrijheid gesteld diende te worden. Na aanhouding heeft hij nu namelijk al langer in voorlopige hechtenis verbleven, dan de straf die voor deze feiten aan hem zou moeten worden opgelegd volgens de richtlijnen en jurisprudentie. Cliënt verbleef inmiddels ruim drie maanden in het Huis van Bewaring, ondanks opheffings- en schorsingsverzoeken.

 

De Officier van Justitie was het hier niet mee eens, en eiste een gevangenisstraf voor de duur van negen maanden, alsmede een ontzegging van de rijbevoegdheid en een geldboete.

 

De rechtbank doet op 22 juni 2017 uitspraak.

 

Klik hier voor het artikel in BN De Stem van 9 juni 2017.

Comments are closed.